RO VÍZZEL AZ EGÉSZSÉGÉRT!

 

 

Mennyibe kerül egy jó minőségü Reverz-Ozmózis víztisztító?

 

Az internet nyilt információs lexikon, Ön is utánanézhet:

A legolcsóbb forgalomban  lévő készülékek: 50 000 Ft,

A prémium kategória: 300 000 Ft is lehet.

Az ár nem minden esetben tükrözi a minőséget, az ár sok mindentő függ. Ha jól szeretnél választani, érdemes megnézni:

 

Hol gyártják?

 

Nagyon sok kínai, Tajvani és török készülék van forgalomban. Ezek persze üzemelhetnek jól, de nem mindegy, hogy meddig? Az olcsóbb kategória ide tartozik. Vannak cégek, akik úgymond amerikai gépeket forgalmaznak, viszont elhallgatják, hogy a tajvani gyártócégnek az amerikai partnerén keresztül szerzik be készülékeiket.

 

Az RO 600 készülék gyártója: RDL Group Németország, München. 

 

Éves karbantartási költség? 

 

Az olcsóbb kategóriára jellemző, hogy alkatrészeik a leggyengébb minőségből készülnek, így az éves karbantartási költségük is jóval magasabb, minőségibb társaiknál. Nem mindegy pl., hogy az előszűrőket évente egyszer, vagy 6 havonta kell kicserélni! Több esetben tapasztaltuk, hogy a reverz menbránjuk csak néhány hónapot bírtak ki.

 

Szűrési fázisai?

 

Az olcsóbb gépek általában 5 lépcsős szűrőrendszerü gépek, így vízük minősége és annak élettani hatásai messze nem érik el a  6 lépcsős gépek vízét.

 

A 6-dik fázis, az ásványi anyag visszapótló patron minősége:

 

Az egyeszerűbb patronok csak ásványi anyagokat adnak a szűrt vízhez. A minőségi patronok ionizált ásványi anyagokat pótolnak, így lúgosítják az RO vízet, ezzel az élettani hatások is intenzívebbek. A jó minőségü patron még energetizálja is a szűrt vízet, ezzel még jobb minőséget biztosít ( NSF Mineralfilter - RO 600 ).

 

Alkatrész utánpótlás:

 

Fontos, hogy az előszűrők, memrán, amiket időközben cserélni kell, kompatibilis alkatrészek legyenek! Mi történik akkor, ha a forgalmazó, akitől a gépét vásárolta, pl. 5 év múlva már nem él, vagy profilt vált időközben? Ha az alkatrészek szabványosak, akkor bármelyik forgalmazótól, aki szintén a szabványoknak megfelelő készülékeket forgalmaz, be tudja szerezni a csereszűrőket.

Nagyon sok egyedi gyártásu ,,mini" készülék van forgalomban, itt a csere csak az eredeti forgalmazótól lehetséges, így a forgalmazó az árat is saját kedve szerint alakíthatja.

 

A készülék teljesítménye?

 

Vannak 6 liter/óra teljesítményü készülékek, ezekből egyszerre csak 6 liter szűrt vízet lehet kiengedni. Ha többre van szükség, várni kell egy órát, amíg újabb 6 litert állít elő a berendezés. Ezek általában jóval több vízet engednek a lefolyóba, mint minőségibb társaik, amik 12 litert tudnak előállítani óránként, sokkal gazdaságosabban.

 

A készülék nemzetközi minősítései?

 

Egyenes arányban függnek a gép és az álőállított víz minőségével, így a víz élettani hatásaival.

 

Az ár sokszor attól is függ, hogy hány kézen megy keresztül a gép, amíg beszerelve eljut az Ön lakásáig. Vannak értékesítési hálózatok, ahol a többlépcsős értékesítési rendszer visszaosztási szabályai miatt akár egy olcsó kategóriát is a felső kategóriák árában értékesítik.