RO VÍZZEL AZ EGÉSZSÉGÉRT!

 

 

 Óriási tévhit, hogy az ásványvíz az ásványi anyag tartalma miatt egészséges!

 

Igaz, hogy szervezetünknek szüksége van ásványi anyagokra, hiszen ezek az ásványi anyagok, testünk építőkövei, viszont ezeket a szerves táplálékainkkal kell bevinnünk.

 

A vízben található ásványi anyagok szervetlen kötésben vannak jelen, amiből csupán 3-5 %-ot tudnak felvenni sejtjeink. A többi vagy kiürül, vagy lerakódik. Lerakódnak a vesénken és az érfalakon, az ízületekben, vagy az epénkben kő formályában, függően attól, hogy milyen sűrűségű vizet iszunk.

 

Dr. Morell tanulmánya folytán lett nemzetközileg egységesen a vizek össz. ásványi anyag tartalmának egészségügyi határértéke  375 milligramm/liter.

 

Ha ennél  sűrűbb vizet iszunk rendszeresen, az egészségi problémákat okoz!

 

Miért? Ami szervetlen, az nem hasznosúl!

 

Ha túl magas ásványi anyag tartalmú vizet fogyasztunk, aminek az ásványi anyag tartalmából csak minimálisat vesz fel a szervezetünk, akkor amit nem hasznosít, azt kénytelen kiüríteni. Ha túl sok szervetlen ásványi anyagot viszünk be szervezetünkbe, akkor csak egy részét képes a kiválasztórendszerünk kiüríteni. Amit nem képes kiüríteni, az bent marad, azt a szervezet lerakja, elraktározza.

 

Lerakódások keletkezhetnek a vesékben, az érfalakon, ízületekben, epében...!

 

 Ez az oka a 375 mg/l egészségügyi határértéknek!

 

Ha megnézzük azt, hogy a kereskedelemben milyen vizeket lehet vásárolni, majdnem mindegyik jóval felette van a 375 mg/l egészségi értékhatárnak!